Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde & Acupunctuur

Wie is persoon achter Qìng Zŭ?

Ruud Claassen aan het werk.Ik ben Ruud Claassen, in 1961 in Delft geboren en sinds mijn 2-de levensjaar woonachtig in 's‑Hertogenbosch.

Ik heb jarenlang gewerkt in een industriële ICT-omgeving. Ik ben dus ervaringsdeskundige als het gaat om beeldschermwerk en tijdsdruk. Ook weet ik wat er kan gebeuren als je niet tijdig naar de signalen van je lichaam luistert. Ik werd er een aantal jaren geleden zelf keihard mee geconfronteerd. Dat laatste heeft er in belangrijke mate aan bijgedragen dat ik de switch van het denken naar het voelen heb gemaakt.

Ik heb mijn opleiding in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) gevolgd bij Qing Bai. Na de 1-jarige Basis Vak Opleiding, waarin de principes van de TCG worden bijgebracht, heb ik de 2-jarige opleiding tot TuiNa-therapeut gevolgd. Aansluitend daarop heb ik de 2-jarige Acupunctuur-opleiding gevolgd. Mijn gecombineerde afstudeerscriptie van beide opleidingen met als onderwerp 'Stress en TCG' kunt u inzien, door hier te klikken.

Als afsluiting heb ik de 1-jarige Westerse Medische Basis-opleiding gevolgd, om zo de link te kunnen leggen tussen de TCG en de Westerse Geneeskunde en bovendien mezelf aan te kunnen sluiten bij de beroepsvereniging Zhong.

In 2016 heb ik bij de De Energieschool de opleiding Medische Basis Kennis gevolgd. Door het behalen van dit diploma voldoe ik aan Platonorm.

Kennismaken?

Ik wil u graag meer vertellen over de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Als u geïnteresseerd bent, neem dan vrijblijvend contact op. Contactgegevens...