Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde & Acupunctuur

TuiNa-massage

Meridianen en acupunctuurpunten op borst en hoofd.Bij TuiNa [TwieNa] worden verschillende manuele technieken gebruikt. Dit kan variëren van een techniek die zijn uitwerking heeft aan de oppervlakte, tot een techniek die zijn uitwerking heeft tot diep op het bot, de gewrichten en de inwendige organen. De keuze ervan vindt plaats na het vaststellen van de diagnose en behandelplan vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarnaast kunnen ook aanvullende technieken worden toegepast.

TuiNa en de meridianen

Binnen de TCG is de zin 'zo binnen, zo buiten' van groot belang. Hiermee worden 2 dingen bedoeld. Ten eerste, dat een inwendige verstoring aan de buitenzijde waarneembaar (zichtbaar/voelbaar) is. Ten tweede, dat een inwendige verstoring van buitenaf te verhelpen is, hetgeen tot uitdrukking komt in de behandeling.

Indicatie van klachten

Een TuiNa-massage kan dan ook, net als een acupunctuurbehandeling, ingezet worden om allerlei klachten te verhelpen, zoals: huidklachten, (pijn)klachten in spieren, pezen en gewrichten, stress, RSI/CANS, interne klachten, zelfs psychische en emotionele klachten.

Zwangerschapsmassage

Een TuiNa-massage wordt niet alleen als erg prettig en ontspannend ervaren, maar kan ook verlichting brengen bij typische zwangerschapsklachten, zoals (ochtend)misselijkheid en constipatie.
Lees meer >>

Baby en peuter TuiNa

Voor baby's, peuters en kleuters zijn er speciale TuiNa-technieken die de ontwikkeling van het meridiaansysteem stimuleren, maar die ook heel erg goed ingezet kunnen worden bij diverse klachten in die leeftijdsgroep. Lees meer >>

Consult

Bent u benieuwd of een TuiNa-massage iets voor u iets kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op: Contactgegevens...