Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde & Acupunctuur

Qìng Zŭ contactgegevens

Adres Commissaris van Voorst tot Voorstlaan 4
5224 CP  's-Hertogenbosch
Telefooon
(beide met voice-mail)
(073) 624 17 87
06 - 534 159 73
Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
IBAN NL60 INGB 0679 0254 21
BTW-identificatienummer NL001476691B18
Social media LinkedIn, Twitter of Facebook

Qìng Zŭ heeft voldoende gratis parkeerruimte en is bovendien ook prima met het openbaar vervoer te bereiken. Klik hier voor de routeschrijving.

Betekenis Qìng Zŭ

Qìng Zŭ [Tsjing Zoe] is Chinees en betekent Groene Lente. Groen is de kleur behorend bij het element Hout, een van de 5 elementen (Wu Xing) naast Vuur, Aarde, Metaal en Water. Het element Hout staat voor expansie en groei. Het is de kracht van de jonge ontkiemende loot, die alles aan de kant drukt om te kunnen groeien, de ongeleide kracht.

Plum BlossomLente is ook het voorjaar, synoniem voor het zachte weer, de eerste verwarmende zonnestralen, de zachtheid van een seizoen die een nieuwe cyclus aankondigt. Lente is ook de Oostelijke kompasrichting, daarmee de link leggend naar China, de oorsprong van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).

Beide elementen komen tot uitdrukking in de behandeling. Enerzijds de kracht, anderzijds de zachtheid, beide echter met één en hetzelfde doel, namelijk het in balans houden of brengen van de energiehuishouding in het lichaam.