Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde & Acupunctuur

Acupunctuur behandeling

Meridianen en acupunctuurpunten op borst en hoofd. Na het vaststellen van de diagnose en het behandelplan vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt een keuze gemaakt welke acupunctuurpunten het beste geprikt kunnen worden. Ieder acupunctuurpunt heeft een specifiek energetisch effect op het lichaam. Door de juiste keuze van de punten wordt zo een bepaald effect in het lichaam teweeg gebracht. Naast het gebruik van hele dunne naaldjes, kan er ook gebruik gemaakt worden van aanvullende technieken.

Acupunctuurpunten en meridianen

Op de foto zijn duidelijk de meridianen en de daarop liggende acupunctuurpunten van de borst en het gezicht te zien. De kleuren van de meridianen komen overeen met de kleuren uit de 5 elementen (Wu Xing) theorie.

Acupunctuur in combinatie met TuiNa

TuiNa, ook wel Chinese acupressuur genoemd, kent naast het manipuleren van diezelfde acupunctuurpunten ook een groot aantal manuele technieken om de meridianen en hun 'stroomgebieden' te manipuleren.

Indicatie van klachten

Een acupunctuur behandeling kan ingezet worden om allerlei klachten te verhelpen, zoals: huidklachten, (pijn)klachten in spieren, pezen en gewrichten, stress, RSI/CANS, interne klachten, zelfs psychische en emotionele klachten.
Op de Wereld Gezondheids Organisatie-site (WHO) staat de publicatie met de door de WHO geselecteerde klinische onderzoeken met controlegroepen, die uitgevoerd zijn vóór 1998.
Zhong heeft op haar ZHONG-WHO-pagina de 'lijst met vier categorieën van ziekten, symptomen en aandoeningen' uitgewerkt.

Consult

Bent u benieuwd of acupunctuur iets voor u kan betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact op: Contactgegevens...