Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde & Acupunctuur

Hooikoorts

Heeft u last van hooikoorts, dan zijn de klachten sterk te verminderen met TuiNa en Acupunctuur. Benieuwd naar de behandeling van hooikoorts vanuit de TCG?

De behandeling van hooikoorts klachten vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) beslaat 2 trajecten. Tijdens het hooikoortsseizoen, het (vroege) voorjaar en de zomer, bestaat de behandeling uit het verzachten van de klachten, zoals jeukende droge ogen en een loopneus. Tijdens de nazomer (augustus - oktober) wordt de onderliggende oorzaak behandeld.

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) worden hooikoorts klachten gekoppeld aan een verstoorde energie van de Long. Aangezien vanuit de TCG ook de nazomer gekoppeld wordt aan de Long, is dit dus het seizoen bij uitstek om deze verstoorde energie van de Long te herstellen. Door het herstellen van de energiehuishouding komt uw hele lichaam en dus ook de Long weer in balans, waardoor de hooikoorts klachten in het nieuwe seizoen vaak veel minder heftig optreden of zelfs wegblijven.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of wilt u meer informatie over de hooikoorts behandeling?

Neem dan vrijblijvend contact (06 - 534 159 73) met mij op.

Terug naar home pagina