Praktijk voor Traditionele Chinese Geneeskunde & Acupunctuur

Aanvullende technieken

Bij een TuiNa- en/of Acupunctuurbehandeling kunnen de volgende technieken als ondersteuning of als versterking worden ingezet:

Moxa behandeling d.m.v. moxa-roll. Moxa

Mocht extra energiebeweging in een bepaald gebied nodig zijn, dan kan daarvoor Moxa worden gebruikt. Moxa is gedroogd bijvoetskruid, toepasbaar in losse of in geperste vorm. Ook is het mogelijk om een speciale Moxa-lamp te gebruiken, met dezelfde eigenschappen als de conventionele Moxa, maar geheel reukloos.

Een hele specifieke toepassing is het gebruik van een Moxa-sigaar tijdens de 33-ste t/m 36-ste week van de zwangerschap bij een stuitligging van de baby. Lees meer >>

Cupping d.m.v. glazen cups. Cupping

Cupping is een techniek waarbij glazen cups op een plek of gebied worden gezet of bewogen. Door de lucht in de cup te verwarmen en deze direct op de huid te plaatsen, ontstaat er een vacuüm. Door dit vacuüm wordt de huid en het onderliggende weefsel opgetrokken, waardoor de energie in beweging wordt gebracht om bv een koude eruit te trekken.

Gua Sha op de onderarm. Gua Sha

Door het schrapen (Gua) over de huid, ontstaan er rode puntjes (Sha). Van origine wordt hiervoor gebruik gemaakt van buffelhoorn. Deze techniek heeft een openend karakter, waardoor hitte het lichaam kan verlaten.